31 Aralık 2017 Pazar

Mandalinalı Kek İspanyol Trüfü ve Mascarpone Kreması


© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com

Yılın bu son ayında her zaman olduğu gibi yine bir koşuşturmaca, birşeyleri yetiştirme ve halletme telaşı içerisinde buluyorum kendimi.Bu neredeyse geleneksel bir şekilde her yıl devam ediyor.Neyse ki okul kısa bir tatile girdiği için fırsat bulup hemen bir tarif yazayım istedim.

Aslına bakarsanız bir değil tam üç değişik tarifi bir arada kullandım burda.Okulda öğrendiklerimin en kolaylarından ve en evde uygulanabilir olanlarından başlayarak yavaş yavaş tarifleri sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Bu tariflerin birçoğu profesyoneller için hazırlanmış olduğundan gram miktarları ve gr ile veriliyor olması umarım sizleri zorlamaz.

Tarifleri hangi noktalarda değiştirdiğimi ve orjinalinde nasıl olması gerektiğinide eklediğimden, bu tip tariflerin profesyonel olarak bu sektörde çalışanlarında işlerine çok yarayacağını düşünüyorum.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Tariflerle ilgili öneriler :

Aşağıda ölçüleri verilmiş olan kekinizi büyük bir kalıpta pişirmek yerine 23 *7 cm boyutlarında 3 ayrı plumcake kalıbında hazırlamanız hem pişirme hemde serviste kolaylık sağlayacaktır.Büyük kalıplarda pişireceğiniz keklerdeki iç kısmın pişmemesi sorununu da böylece önlemiş olacaksınız.

İspanyol trufunu hazırladıktan sonra 12 saat olan dinlendirme süresini beklemeden kekinizin içini doldurabilirsiniz.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Mascarpone kreması, tereyağ kremasının peynirli versiyonu olarak düşünülebilir.Dileyen tarifini verdiğim şekilde orijinaline uygun hazırlayabilir ancak ev uygulamaları için ve özellikle kek süslemelerinizde kullanacaksanız az miktarlarda ve peynir ağırlıklı olarak hazırlamanızı tavsiye ederim.

Keklerinizi içerdiği malzemeleride dikkate alarak onlarla uyumlu olabilecek şekilde dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yılın bu son gününde sizlerle ''tatlı'' birşeyler ''paylaşabilmenin'' mutluluğuyla hepinizin yeni yılını kutluyorum.Sevdikleriniz ve ailelerinizle nice ''güzel'' yıllarınız olsun.
Sevgilerimle...
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

 10-12 Kişilik :

Mandalinalı Kek için:

Malzemeler :

250 gr yumurta
300 gr şeker
5 gr kabartma tozu
150 gr krema
275 gr un
100 gr tereyağ
50 gr mandalina suyu
3 mandalinanın kabuğu (çok ince kare doğranmış)

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Trufa Española için:

300 gr krema
220 gr kuvertür çikolata

Mascarpone Kreması için:

200 gr mascarpone peyniri
50 gr tereyağ (oda ısısında)
100 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya

Krema Tarifinin orijinali:

Tereyağlı peynirli krema

Profesyoneller için

200 gr mascarpone peyniri (benzer bir krem peynirde olabilir)
200 gr tereyağ
400 gr pudra şekeri
Tatlandırmak için: Vanilya, limon kabuğu rendesi vb.

Hazırlanışı :

Mandalinalı keki hazırlamak için, ilk olarak un ve kabartma tozunu fırın kağıdı üzerine eleyin.(Karıştırma kabı gibi derin bir kaba elediğinizde unun üzerine ağırlık geleceğinden elemiş olmanızın anlamı kalmayacaktır.)

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Oda ısısındaki tereyağ ve şekeri mikserle çırpmaya başlayın, yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Plumcake yaptığımız için yumurtaları beyazlaşana kadar ya da kabarana kadar çırpmanız gerekmiyor.Malzemelerin iyice karıştıklarından emin olmanız yeterlidir.

Krema ve mandalina suyunu da ilave edip çırpmaya devam edin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Son olarak elediğiniz un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.Mandalina kabuklarını da ilave edin.

Un ekledikten sonra hamuru fazla karıştırmayın.Mikseri 1-2 kez çevirdikten sonra spatulayla birkaç kez aşağıdan yukarıya hareketlerle un parçası kalmayacak şekilde karıştırın.



Kullanacağınız kalıpları eritilmiş tereyağı ile iyice yağlayın. Un serpmenize gerek yoktur. Karışımı kalıplara dökün ve 180 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.(Bu süre 23 *7 cm boyutlarındaki küçük kalıplar için verilmiştir.Kullanacağınız kalıp büyüdükçe süre artacaktır.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Her fırın ve kullanılan malzemelerde farklılıklar olabileceğinden pişme süreside buna uygun olarak değişebilir.

Pişen kekleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra olduğu gibi servis edecekseniz ve süslemeyecekseniz, dilerseniz yarım su bardağı mandalina suyu ve 2-3 yemek kaşığı şekeri karıştırıp üstlerine sürebilirsiniz.Bu işlem hem kekinizi yumuşatacak hemde parlak bir görünüm verecektir.Ben daha önce hazırladığım mandalina reçelini çok az suyla açarak sürdüm.
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Bu arada peynirli kremayı hazırlayın.Bunun için bütün malzemeleri çırpıcıyla krema haline gelinceye kadar çırpın.Dilerseniz krema sıkma torbasına koyun ve düz bir uçla kekinizi fotoğraflardaki gibi süsleyin.Peynir ve tereyağ bazlı kremalarda kesilme problemi yaşıyorsanız karışımı hafifçe ısıtın (birkaç saniye) ve tekrar çırpın.

Son olarak İspanyol trufu hazırlayın.Bunun için kapağı açılmamış krema kullanın.Açılmış ve beklemiş bir kremayla istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.


Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve çikolataları ekleyin.Çikolata eriyene kadar karıştırın.

Bu karışımı hemen kullanacaksanız iyice çırpın ve kullanın.Hemen kullanmayacaksanız çikolata eridikten sonra buzdolabına kaldırın ve 12 saat bekletin. Daha sonra çırparak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Bütün malzemeler hazır olduktan sonra kekinizi kenarlardan birkaç cm boşluk kalacak şekilde üstten keserek içini boşaltın.(İçini tamamen boşaltmayın.)

Çıkardığınız kekleri elinizle ufalayın ve kenara alın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
İspanyol trufuyla boşalttığınız kısmı doldurun ve ufaladığınız kek parçalarıyla trufun üzerini kapatın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kekin üst kısmını trufla kapatıp donmasını bekleyin.

Kekin üzerini peynir kreması ve mandalina dilimleriyle ya da dilediğiniz gibi süsleyin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder