13 Mart 2017 Pazartesi

Alabalık Izgara

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com

Alabalık birçok balık sever tarafından tercih edilen ve özellikle doğal yollardan elde edildiğinde çok lezzetli olan bir balık türüdür.

Somon balığıyla da yakın akrabalığı bulunan bu balık türünün bulunduğu bölgenin adını almış onlarca alt türü vardır. Anadolu, Abant, Karadeniz, Kafkas, Boşnak Ceyhun alabalıkları bunlardan bazılarıdır.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Çoğunluğu tatlısu balığı olan alabalıklardan sadece somon ile akrabalığı bulunanlar denizlerde yaşar ve onlarda yumurtlamak için akarsulara gelirler.

Kuzey yarım kürede, soğuk ve bol oksijenli sularda yaşayan alabalıkların bazı türleri etlerinin lezzeti ve çabuk büyümeleri gibi sebeplerle ticari amaçlı olarakta yetiştirilmektedir.

Doğal yollarla tutulmuş bir alabalığınız varsa balığı kendi özel lezzetinden uzaklaştırmayan sade bir tarifle hazırlamanızı öneririm. Bu  et pişirirken de geçerlidir.

Elinizde kaliteli bir balık ve et varsa onu tatlandırmak içinde çok fazla şeye ihtiyacınız olmayacaktır diyerek tarife geçiyorum.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 Kişilik

Malzemeler:

2 adet temizlenmiş alabalık   
2 orta boy patates (ince dilimlenmiş)
1 su bardağı maydanoz ve nane  karışımı kıyılmış)
 7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan (halka ve ince doğranmış)
3-4 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
3 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Balıkları pişirmeye başlamadan önce aynı ızgarada ince kestiğiniz patatesleri bir iki kaşık zeytinyağıyla kızartın.Patatesler ince doğrandığı için pişirmek için fazla yağa ve zamana gerek kalmayacaktır.
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Pişen patatesleri soğan dilimleri ve maydanoz-nane karışımının yarısını ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.Soğanın yarısını kullanın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Alabalıkları biraz tuz ve zeytinyağıyla ovun ve ısınmış ızgaraya yerleştirin.

Orta boy bir alabalık için her iki tarafını 4-5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Pişen alabalıkları patateslerin üzerine yerleştirin.

Son olarak ince doğradığınız sarmısakları, limon suyunu ekleyin ve kalan maydanoz-nane karışımıyla soğan halkalarını  alabalıkların üzerine serpin.Biraz zeytinyağı gezdirin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Alabalıkları 170 derecede önceden ısıttğınız fırında 10 dakika daha pişirerek servis yapın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder