15 Şubat 2017 Çarşamba

Susamlı Çörek otlu Çubuk

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
http://benimyemekkitabim.blogspot.com.es

Susamlı çörek otlu çubuk, çoğunuzun evlerde aşağı yukarı aynı malzemelerle hazırladığı bir tarif. 

Pastanelerde çoğunlukla margarin kullanılarak yapılan bu tarifi, evde bildiğiniz malzemelerle hazırlamak çok daha mantıklı ve oldukça kolay aslında.

Susamlı çörek otlu çubuklarınızı bu şekilde tüketebileceğiniz gibi eritilmiş peynir soslarıyla da  servis edebilirsiniz.
  
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Malzemeler:

400 gr. un (yaklaşık 3 su bardağı)
125 gr. tereyağ (oda ısısında)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 yumurta
1 çay kaşığı pekmez
Susam çörek otu

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırlanışı:

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
1. Un hariç bütün malzemeleri  yoğurma kabına alın ve 1 dakika kadar elinizle karıştırın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
2. Unu ekleyin ve tüm malzemeler bütünleşene kadar yoğurun.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hamurun kıvamı çok sert olmamalı ve ele yapışmamalı.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
3. Hamuru iki fırın kağıdı arasına koyun ve kalınlığı 1.cm olacak şekilde dikdörtgen olarak  merdane yardımıyla açın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Buzdolabında yarım saat dinlendirin.Daha çabuk bir sonuç için derin dondurucuda 15 dk. bekletebilirsiniz.
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
4. Hamuru dolaptan çıkarın keseceğiniz tezgaha koyun.Üzerine yumurta ve pekmez karışımını sürün.
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Susam ve çörek otu serpip elinizle hafifçe bastırın ve 1. cm'lik şeritler halinde kesin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
5. Kestiğiniz şeritleri aralarında boşluk kalacak şekilde fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
6. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız  fırında  30-35 dk. kadar pişirin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Soğuyan susamlı çörek otlu çubuklarınız servise hazırdır.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder