17 Şubat 2017 Cuma

Çam Fıstıklı Üzümlü Pazı

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
http://benimyemekkitabim.blogspot.com.es/


Kuru üzüm ve çam fıstığı eklenerek son derece kolay hazırlayabileceğiniz bol vitaminli bu tarif İspanya'da genellikle yemeğe başlangıç olarak sunulur.

Sizler bu tarifi ana yemeğinizin yanında pilavla birlikte servis edebilir, tarifte verilmiş olan üzüm ve çam fıstığını kuş üzümü badem gibi alternatiflerle değiştirebilirsiniz.


4 kişilik 
                                      
Malzemeler:

1 kg. pazı
4 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
1 orta boy kırmızı  soğan (yarım ay şeklinde ince doğranmış)
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı çam fıstığı
4-5 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
Zeytinyağı tuz
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı:

Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.1 çay kaşığı tuz koyduğunuz suda 10 dk. kadar bekletin ve suyunu süzüp yıkayın.Mutfak kağıdıyla kurulayın ve fırında 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kızartın.Pişen patatesleri tuzlayın ve servis için bekletin.

Pazıların kalın sap kısımlarını ve damarlarını kesin.Tarif için sadece taze yapraklarını kullanın.

1 bardak suyu kaynatın ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Pazıları kaynayan suda 2-3 dakika haşlayıp suyunu süzün ve doğrayın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurun ve pazıları ilave edip karıştırarak 2-3 dk. kadar daha pişirin.  

Kuru üzüm ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırın.Dilerseniz fıstıkları önceden 1 dk. kadar  kızartıp ilave edebilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı patatesle birlikte servis edin.
 
© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder