14 Aralık 2015 Pazartesi

Sağlıklı Kurabiye

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabım.com

Herşeyden önce söylemem gerekir ki, bugün okuyacağınız kurabiye tarifi, alışılagelmiş kurabiye tariflerinin dışında ve fakat yinede çoklarının benzerlerini denediği sağlıklı kurabiye kategorisinde sayılabilecek bir tarif.

Bu tip iki-üç malzemeyle hazırlanmış kurabiyeler, klasik kurabiye meraklılarından çok, diyabetliler, gıda intoleransı olanlar, sağlıklı beslenenler ya da kilosuna dikkat edenler için ideal.

Unsuz, şekersiz, yağsız, yumurtasız, sütsüz vb. kurabiye yapmak neredeyse imkansız gibi görünsede mümkün.

Temel olarak iki sağlıklı malzemeyle hazırlanabilecek bu kurabiyenin yapımında ben 5 tahıl birleşimi bir karışım ve muz kullandım. Kullandığım karışım, yulaf, buğday, arpa, mısır ve çavdar gevrekleri içeren ekolojik bir üründü. Bununla birlikte siz tarifi isterseniz sadece yulaf kepeğiylede hazırlayabilirsiniz.Kolaylık olması açısından malzemeler kısmına yulaf kepeği yazdım ancak bu tip bir karışımınız varsa hiç tereddütsüz bu tarif için kullanabilirsiniz

Bunlara ilave olarak kuru üzüm, kayısı, ceviz ve damla çikolata ekledim.

Muz sabit kalmak üzere tahıllarda dilediğinizi kullanabileceğiniz gibi ceviz, fındık badem ve çeşitli kuruyemişlerle de destekleyebilirsiniz.

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

20-25 adet kurabiye için:

Malzemeler:

3 olgun muz
Yarım su bardağı yulaf kepeği
Yarımşar çay bardağı: Ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı damla çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Muzları bir karıştırma kabına alarak iyice ezin.
Tahıl karışımını ya da sadece yulaf kepeğini  ekleyip karıştırın.

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kayısıyı küçük parçalar halinde kesin, ceviz kırıkları, damla çikolata ve üzümle birlikte karışıma ilave edin.

Son olarak tarçını ilave edin ve malzemeler iyice birbirine geçecek şekilde karıştırın.

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Karışım elinizle şekil vereceğiniz kıvama gelince, cevizden biraz büyük parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve  kalın olmayacak şekilde düzleştirin.

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralarına birkaç santim boşluk bırakarak dizin.

190 ºC derecede ısıttığınız fırında kurabiyelerinizin kalınlığına da bağlı olarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Fırından ilk çıkardığınızda biraz yumuşak olabilirler ancak 10 dakika soğuduktan sonra gerçek formlarını alacaklardır.


© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder