17 Aralık 2014 Çarşamba

Kakaolu ve Çikolatalı kurabiye


© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com


Sevgili benimyemekkitabım okuyucuları, bundan sonra bu sayfalarda daha fazla ''normal'' kurabiye ve pasta tarifi yazmaya dikkat edeceğim.

Bunun başlıca nedeninin son yıllarda yapay bir şekilde ve geçici olduğuna inanmak istediğim bir moda ile insanların hayatına girmiş olan şeker hamuru çılgınlığına bir tepki olduğuda söylenebilir.

Nedenini anlamakta gerçekten zorlandığım bu modaya insanların ısrarla ve hala uyuyor olması  başlıbaşına bir inceleme ve araştırma konusu olabilecekken, şeker hamuru kullanılarak yapılmış ''anormal'' kurabiye ve pastaları insanların nasıl yiyebildikleri de ayrı bir inceleme konusu.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bugün sizlerle yapımı oldukça eğlenceli ve tadı çikolata sevenler için eşşiz bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.

Yaparken kullanacağınız ek malzemelerle damak zevkinize göre hareket ederek istediğiniz lezzetleri elde edebileceğiniz sıradışı bir kurabiye.

Kurabiyeleri yaparken kullandığım şekillendiricilerden elinizde yoksa benzer bir materyalle aynı işi görebilirsiniz.

Herhangi bir kurabiye kesici ve kalıbıyla kurabiyeleri yapabilir ve çatal kullanarak üzerindeki delikleri oluşturabilirsiniz.Çikolata kalıbı olarakta şekilli buz kalıpları ya da herhangi benzer bir kalıbı kullanabilirsiniz.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Ancak bana sorarsanız, bu tip kurabiyeleri seviyorsanız çikolata şekillerini oluşturmak için birkaç kalıp edinmenizde fayda var.

Çikolatayı kalıplara koymadan önce çeşitli lezzetlendiriciler örneğin susam, vanilya, portakal kabuğu rendesi vb. kullanarak kendi özel lezzetinizi bulabilirsiniz.

Ayrıca farklı kurabiye tipleriyle de  deneyebilirsiniz.

Beyaz un ve özellikle beyaz şekerden mümkün olduğu kadar uzak durmanın gerekliliği o kadar net ve açıkken birde bunları ''gıda boyası''!!! şeker hamuru vb. ile destekleyerek ortaya çıkarıldığı düşünülen ''sanat şaheserleri''nden uzak ''güzel'' günler dilerim efendim.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

16-18 adet kurabiye için:
Malzemeler:
200 gr. un
80 gr. tereyağ 
80 gr. şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 ml. süt (Yarım çay bardağı)
25 gr. kakao (3.5 yemek kaşığı)


Çikolata tableti için:

250 gr. çikolata
Tarifte bitter ve sütlü çikolata kullanılmıştır ve bir kısmına da susam ilave edilmiştir ancak siz dilerseniz beyaz çikolata kullanarak dilediğiniz lezzet arttırıcıyı ekleyebilirsiniz.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 Hazırlanışı:
Tereyağı, süt ve şekeri birlikte eritip karıştırarak soğumaya bırakın.
Un, kakao ve kabartma tozunu tezgaha eleyin. Ortasını açarak tereyağı karışımını ekleyin.
Bütün malzemeler birleşene kadar yoğurup top haline getirin.
Üstü kapalı bir şekilde buzdolabına koyun ve 3 saat dinlendirin.
Bu arada çikolata tabletlerini hazırlayın.Bunun için çikolatayı Benmari usulü eritin.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Benmari: Sıcak su dolu bir tencerenin üstüne başka bir kap oturtun ve çikolataları bu kabın içinde su buharında eritin.
Suyun kaynamamasına dikkat edin. Çikolata tiplerinin erime dereceleri farklı olduğundan çikolatayı sürekli karıştırarak kontrol edin.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Erittiğiniz çikolatanın 50 gr. kadarını ayırıp geri kalanıyla çikolata tabletlerini hazırlayın.
Not: bu işlemi yapmak için elinizde bulunan kıvamı koyu karamel, çikolata kreması ya da yapıştırma işlemini görecek benzer bir malzeme de kullanabilirsiniz.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Bunun için kalıplara bir miktar çikolata koyun ve kalıbı haffçe tezgaha vurarak içindeki havayı çıkarın.
Hazırladığınız kalıpları buzdolabına koyun.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Donan çikolataları kalplarından çıkararak bir tepside biriktirin ve buzdolabında muhafaza edin.
Kurabiyeleri hazırlamak için tezgaha çok az un serpin.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hamur  topunu 3 mm. eninde açın ve kurabiye kalıplarıyla kesin.
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizip 170ºC derecede önceden ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Ayırdığınız 50 gr. kadar çikolatayı (donmuşsa yine aynı yöntemle eritebilirsiniz) kurabiyelerin üst kısmına birer çay kaşığı kadar sürün ve hazırladığınız çikolata tabletlerini kurabiyelere yapıştırın.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırladığınız kurabiyeleri kapalı bir kap içerisinde buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun 
Funda Yüce Gomez Solis

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder