2 Kasım 2014 Pazar

Kestane

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

www.benimyemekkitabım.com


Kestane, ılıman, nemli ve serin iklimde yetişen, kayıngiller familyasına ait olan bir meyvedir.

Asya, Afrika ve Amerika'da yetişen kestanenin en sevilen meyvelerini veren Anadolu kestanesinin (C. sativa) anayurdu Türkiye´dir.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kalorisi ve besleyici değeri yüksek olan kestane B1, B2, PP ve C vitaminleri açısından zengindir.

Ayrıca sindirilebilir lifli maddeler, protein, nişasta, şeker ve yağ içeren kestanede potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri de bulunur.

© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Kestanenin Faydaları:
    
  • Kandaki yüksek kolesterolü düşürür
  • Nişasta, mineral tuz ve potasyum içeriğiyle özellikle kış için vücuda kuvvet ve enerji verir.
  • Kalp ve kas sistemini uyararak organizmanın su dengesini düzenler.
  • Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
  • Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır.
  • Karaciğere ve mideye faydalıdır.
  • Varis ve basur şikayetlerini azaltır.
  • Kasları kuvvetlendirir.
  • Kansız çocuk ve yaşlılar ile hastalıktan kalkanlara tavsiye edilir

Not: Damar sertliği, yüksek tansiyon hastalığı ve şeker hastalığı olanlar dikkatli tüketmelidirler.
© 2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kestane Şekeri
Karyoka ve Çikolatalı Kestane

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder