1 Nisan 2013 Pazartesi

Pratik Brokoli Tarifleri

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Brokoli mevsiminin son günlerini yaşarken,pratik olarak hazırlayabileceğiniz    
iki tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
  
Birçoğumuzun mutfağına uğramamış olan bu sebzenin gerçek değerinin henüz keşfedilmemiş olduğunu düşünüyorum.

Brokoli ekleyerek hazırlayabileceğiniz bu iki pratik tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Mevsimi geçmeden denemenizi tavsiye ederim.

Sos olarak brokoliye çok uygun olan yoğurt ve sarımsaktan oluşan klasik mantı sosunu kullanabilirsiniz.Brokoliyle hazırlayacağınız bu iki tarifi, ızgara etlerle birlikte servis edebilirsiniz.

Brokolili Pilav

Malzemeler :

4 Kişilik

1 su bardağı pilavlık Jasmin pirinç
1+ 1/4 bardak sıcak su
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
400 gr. brokoli (Her iki tarif için)
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :

Şehriyeleri zeytinyağında renkleri hafif değişene kadar kızartın.Yarım saat ılık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp süzerek şehriyelere ekleyin.2  dakika tahta kaşıkla çevirerek tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin.1-2 kere karıştırıp suyunu koyun.3-4 dakika orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatıp 15-20 dakika pilavı demlendirin.

Servisten hemen önce yoğurt sosu gezdirip brokolileri üzerine dizin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Fırında kırmızı patates ve havuç garnitür :

20 adet minik kırmızı patates
4 havuç ince dilimlenmiş
3 çorba kasığı zeytinyağı
Çeyrek limonun suyu
1 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Tuz

Yoğurt sosu için :

2 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
2 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Karabiber (taze çekilmiş)

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

Patatesleri yıkayıp kurulayarak cam bir fırın kabına alın.Havuçları yıkayıp kurulayın ve ince dilimleyerek ilave edin.Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzunu koyup karıştırın. 200 derecelik fırında 30 dakika arada kontrol edip çevirerek pişirin.

Brokolinin hazırlanışı :

Brokoliyi küçük parçalar halinde çiçeklerine ayırarak yıkayın.2 bardak suyu kaynatın ve bu suda sadece 1-2 dakika haşlayın (Fazla haşlarsanız, içerisinde bulunan kansere karşı faydalı  maddeleride azaltmış olursunuz.) Daha sonra süzün ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla karıştırarak servis için hazır hale getirin.

 Yoğurt sos için :

Yoğurdu tuz ve sarımsakla birlikte 2 dakika karıştırıp, brokoli ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder