4 Mart 2013 Pazartesi

Sağlıklı Hamburger

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


www.benimyemekkitabım.com

Bugünkü tarifimiz hem çok kolay yapılabileceğini düşündüğüm bir yemek, hem de birçok insanın sağlıklı hamburger ihtiyacına farklı bir açıdan cevap verebilecek bir alternatif.

Mutlaka daha önce bunun benzeri hamburger denemeleriniz olmuştur. Bana göre, daha iyisini yapana kadar dünyanın en sağlıklı ve lezzetli hamburgeri budur.

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyerek tarife geçiyorum.


2-4 kişilik   
                                  
Malzemeler :

4 orta boy patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 ince dilim dana bonfile

Marine etmek için :

4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (ince dilimlenmiş)
Kekik,kırmızıbiber, karabiber

Sos ve garnitür için :

200 gr. mantar (ince dilimlenmiş)
100 gr. mavi peynir (eriyebilen başka bir peynir çeşidi de deneyebilirsiniz)
1 adet kırmızı soğan (ince halka şeklinde doğranmış)
Marul
2 çorba kaşığı zeytinyağı

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hazırlanışı :

Dana bonfileleri yıkayıp süzün.

Marine için bütün malzemeleri karıştırın.Dana bonfileleri bu sosla birlikte harmanlayarak buzdolabında 1 gün yada en az 3-4 saat bekletin.


Patatesleri temizleyin ve kabuklarıyla birlikte pişireceğiniz için iyice yıkayın.Hamburger ekmeği şeklinde ortadan ikiye kesin.Cam fırın kabına alın ve zeytinyağıyla tuz dökün.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Fırınınızın sadece üst ızgara kısmını açın ve 200 derecede her iki tarafıda yarım saat arayla çevirerek pişirin.Son olarak kabuklu kısmı pişirirseniz görüntü daha iyi olacaktır.

Patatesler piştikten hemen sonra etleri hazırlayın.

Genişçe bir tavayı ısıtıp  dana bonfileleri, marine ettiğiniz sosla birlikte tavada 5 dakika arkalı önlü kızartın ve son olarak tuz serpin.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Patatesleri servis tabağına alın.İlk olarak marul yaprağını patatesin üzerine yerleştirin.Üzerine kızarttığınız etleri ve kırmızı soğan halkalarını koyun.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Etleri pişirdiğiniz tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip mantarları 2 dakika soteleyin.Peyniri ekleyip karıştırın ve sosu bekletmeden et ve soğan halkalarının üzerine kaşıkla dökün.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Dilerseniz tekrar soğan ve marul yaprağı ekleyerek diğer patatesi üzerine kapatın.
Patateslerin üzerine susam serperek servis yapabilirsiniz.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder