23 Şubat 2013 Cumartesi

Patates Mantısı



© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com


6 kişilik 
                                                     
Malzemeler :
                          
Patates Kaseleri için :

1 kg. patates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Karabiber ve tuz

İç harcı için :

300 gr. kıyma
1 soğan (ince ve küp küp doğranmış)
4 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber, kekik ve tuz


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Üzeri için :

500 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber ve tuz

Hazırlanışı :


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Patatesleri yıkayın ve haşlayın.Soğuduktan sonra soyup geniş bir kasede ezin.Zeytinyağı, maydanoz, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve kase şekli vererek servis yapacağınız tabağa dizin.


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Diğer taraftan iyice ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ve çok az tuzla karıştırın.
İç harcı hazırlamak için, tavayı ocakta ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.Soğanları renk değiştirene kadar kızartıp kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu salıp çekene kadar arada karıştırın.Salçayı ekleyerek 2 dakika kadar daha pişirin.Karabiber, kekik ve tuzunu ekleyerek karıştırıp ocağı kapatın.


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırladığınız harçla patates kaselerini doldurun.Yoğurt sosundan her kasenin üzerine birer çorba kaşığı kadar dökün.
Son olarak, ısıttığınız zeytinyağına pulbiber ekleyin ve yoğurdun üzerine biber tatlı kaşığı kadar gezdirin.


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder