22 Ocak 2013 Salı

Karamelize Soğanlı Keçi Peynirli Tapas -2-


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


www.benimyemekkitabim.com

Bugün sizlerle oldukça kolay hazırlanabilen ve İspanya´daki tapaslar içerisinde beğenerek yediklerimden birisi olan karamelize soğanlı keçi peynirli tapas tarifinin biraz farklı bir versiyonunu paylaşmak istiyorum.
Ana yemek servisinden önce servis edebileceğiniz bu tapası atıştırmalık olarakta hazırlayabilirsiniz.

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
200 gr. keçi peyniri
8 dilim ekmek (çavdar ya da tam durum buğdayından yapılmış olanı tercih edin)
1 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde çok ince doğrayın
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı bal
Yarım demet maydanoz

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :
Tavayı kısık ateşte ısıtıp zeytinyağını ekleyin.Doğranmış soğanları zeytinyağında 10 dakika çevirerek kavurun.Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Soğanlar yumuşak olduğunda bal ekleyin ve karamelize olana kadar karıştırarak pişirin ve karıştırarak ocağı kapatın.

Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizip kızartın.Karamelize ettiğiniz soğanı ekmeklerin üzerine sürün.Keçi peynirlerini rendeleyin ve ince kıydığınız maydanozla karıştırarak ekmeklerin üstüne sürün.

Ekmekler servise hazırdır.


© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

 Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis

© 2013 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder