3 Ekim 2011 Pazartesi

Ispanaklı İspanyol Omleti

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


Ispanaklı İspanyol Omleti
4-6 kişilik                                 
Malzemeler :              
300 gr. ıspanak (ince ve küçük yapraklı)
3 orta boy patates (ince dilimlenmiş)
1 soğan (ince doğranmış)
6 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber  
Tuz
Patates ve soğanları kızartmak için zeytinyağı
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Hazırlanışı :
Ispanaklı İspanyol Omleti hazırlamak için, patatesleri ve soğanı soyun, yıkayın ve kurulayın. Ispanakları da yıkayıp sularını süzün.
Patatesleri ve soğanı küçük kareler halinde dilimleyin.Zeytinyağında kızartın ve yağlarını süzün.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Yumurtaları derin bir kasede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın.
Patates ve soğanları ekleyin. Ispanakları büyük parçalar halinde kopararak ilave edin ve karıştırın.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Geniçe bir tavayı ısıtarak 2 çorba kaşığı zeytinyağın içine alın.Hazırladığınız omlet harcını tavaya dökün.Spatula yardımıyla düzeltin.Her iki yüzünü 1´er dakika pişirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Omleti çevirirken düz bir tabak yada kapaktan yararlanın.
Ispanaklı İspanyol Omletinizi 10 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis
© 2001 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder