24 Ağustos 2011 Çarşamba

Etli Sebzeli Penne Makarna


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.




Etli Sebzeli Penne Makarna         
4 kişilik


Malzemeler :
500 gr Penne Makarna (penne makarna, kısa, boru şeklinde ve üzeri çizgili bir çeşit makarnadır.
Makarnanın üzerindeki çizgiler sosu daha iyi çekmesi için yapılmıştır)Bu tarifte büyük boy penne kullanmanız gerekir.Dilerseniz içi doldurulabilen başka bir makarna çesidi ile de deneyebilirsiniz.
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç harç için :
300 gr mantar (ince doğranmış)
300 gr kuzu eti (ince doğranmış)
4 havuç (rendelenmiş)
1 kabak (rendelenmiş)
4 domates (rendelenmiş)
2 soğan (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber tuz
Yoğurt Sos İçin :
400 gr yoğurt
2 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)
Üzeri için :
Sumak nane
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Hazırlanışı :
İç harç için, havuçları yıkayın ve rendeleyin. Zeytinyağını ısıtılmış tavaya koyun ve havuçları ekleyin. Havuçlar suyunu çekene kadar 10 dakika karıştırarak pişirin. Mantarlarları ekleyip 5 dakika daha kızartın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pişmeden 10 dakika önce karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın.Ocağı kapatarak bir kenarda ılıklaşana kadar bekletin.
Başka bir ısıtılmış tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyarak soğanları kavurmaya başlayın.Soğanlar renk değiştirmeye başladığında etleri ve kabakları ekleyerek karıştırın.Et ve kabak suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun ve domatesleri ekleyin.Domatesle birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişen etleri havuçlu harçla karıştırın ve ılıklaşana kadar bekletin.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlayın ve süzün. 4 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Bu tip büyük boy makarnaların paket üzerindeki pişirme sürelerini, daha sonra fırında da pişireceğiniz için 2-3 dakika eksik uygulayın.
Pişen ve soğuyan makarnaların içini hazırladığınız harçla doldurun ve yağlanmış cam bir fırın kabına dizin.
190 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Yoğurt sosu için, yoğurdu tuz ve sarımsak ile 1 dakika çırpın ve servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine dökün. Sumak ne nane serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder