21 Haziran 2011 Salı

Şehriyeli Sebzeli Tavuk Dolması


Şehriyeli Sebzeli Tavuk Dolması
2 kişilik
Malzemeler :


 
4  adet Tavuk fletosu (but yada göğüs kısmından)
1 su bardağı tel şehriye
2 patates
2 havuç
1 soğan
2 kırmızı biber (fırında közlenmiş)
2 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı sıvı peynir yada kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı su (et, tavuk yada sebze suyuda kullanabilirsiniz)
Yarım limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker

Hazırlanışı :
Bütün sebzelerimizi soyup yıkıyoruz ve fotoğraftaki şekilde doğrayarak cam bir fırın kabına koyuyoruz.

2 çorba kaşığı zeytinyağımızı, ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz. 200 derecelik fırında 20 dakika arada kontrol edip çevirerek pişiriyoruz.
Biberleri de ayrı bir tepside közleyebilirsiniz.

Şehriyelerimizi 1 çorba kaşığı zeytinyağında renkleri hafif sararana kadar kızartıyoruz ve cam bir fırın kabına alıyoruz.
Tavuk fletolarımızı 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzla ovuyoruz. Bir tavada arkalı önlü 2 dakika kadar kızartıyoruz.

Arasına henüz tam pişmemis olan havuç, soğan ve biberlerden fotoğraftaki gibi koyuyoruz.

Peynir serpiyoruz.Bu şekilde hazırladığımız tavukları sararak şehriyelerin üzerine koyuyoruz. Tam pişmemis olan patatesleri de ekleyerek peynir serpiyoruz.
Yarım su bardağı su, limon suyumuzu, ve 1 çay kaşığının yarısı kadar toz şeker ilave ederek, 180 derecelik fırında 20-30 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
Közlenmiş kırmızıbiber, sarımsak, tuz  ve sızma zeytinyağını karıştırıyoruz. Tavuk dolmaları, hazırladığınız bu sosla servis edebilirsiniz

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder