17 Haziran 2011 Cuma

Çikolatalı Pasta


Çikolatalı Pasta
6-8 kişilik                                               
Malzemeler :                  
1 su bardağı un 
2 yumurta (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı kahverengi toz şeker
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı kakao
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)       
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 paket vanilya  
Çikolata sosu için :
200 ml krema
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr bitter çikolata (%70 kakao oranlı)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Hazırlanışı :                                                                                                         
Cam ve genişçe bir kasede zeytinyağı ve şekerleri 5 dakika tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Vanilyayı ve yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.



3 dakika çırptıktan sonra un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu cam kasedeki karışıma 2 seferde eleyerek ekliyoruz.Aynı zamanda yoğurdu da 2 seferde ekliyoruz.1 dakika yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.


Yağlayıp hafifçe unladığımız kelepçeli kek kalıbına yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı döküp 180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.(ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın ve 30´uncu dakikadan sonra  pişip pişmediğini kontrol edin)

Pişen kekimiz soğurken çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz.
Çikolatalı sos - Hazırlanışı :                    
Tencereye kremayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri koyup kısık ateşte karıştırıyoruz.Krema kaynama noktasına geldiğinde  çikolatalarımızı  ekliyoruz ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Tereyağını koyup sosumuzu arada karıştırarak ılıklaştırıyoruz.

Soğuyan kekimizi servis tabağına koyarak istediğimiz bir formda kesiyoruz. Çikolata sosumuzu üzerine döküyoruz ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz.


Süslemede beyaz çikolata kullanabileceğiniz gibi istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder