14 Nisan 2011 Perşembe

Karamelize Soğan ve Buğdaylı Kuşkonmaz


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır




www.benimyemekkitabım.com

Karamelize Soğan ve Buğdaylı Kuşkonmaz 
4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
500 gr taze kuşkonmaz

200 gr buğday
1 adet büyük kuru soğan (ince ve küp küp doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu ve kabuk rendesi

2 çorba kaşığı elma sirkesi

2 çorba kaşığı kahverengi ya da beyaz şeker 
Tuz


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :    

İlk olarak karamelize soğanı hazırlayın.

Bunun için tavayı kısık ateşte ısıtın. Zeytinyağının yarısını ekleyin ve soğanları kavurmaya başlayın.Soğanlar renk değiştirmeye başladığında şeker ve tuzunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.Soğanlar iyice piştiğinde ve rengi sarıya döndüğünde sirkeyi ilave edin ve bir iki dakika daha çevirerek sirkenin buharlaşmasını sağlayın.

Karamelize ettiğiniz soğanları bir tabağa alarak kuşkonmazları hazırlamaya başlayın.


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kuşkonmazları temizleyip yıkayın.Kök kısmındaki sert bölümleri kesin.
1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz 1 bardak suda 5 dakika haşlayıp süzün ve soğuk suda 5 dakika bekletin.
Soğanları pişirdiğiniz tavaya zeytinyağının kalanını ekleyin.


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kuşkonmazları bu tavada birkaç dakika limon suyu ve kabuğunu da ilave ederek kızartın. Tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

Hazırlamış olduğunuz karamelize soğan ve kuşkonmazları, sıcak ya da soğuk yemeklerden önce iştah açıcı olarak kullanabileceğiniz gibi et yemekleriyle birlikte ve ayrıca garnitür olarakta haşlanmış buğday, patates ya da yumurtayla servis edebilirsiniz. 


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis

© 2010-2014 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

bu ara fazlaca kuskonmazı goruyorum bloglrda tv de hıc gormedım dolayısıyla tatmadım fakat goruntu güzel inşallah bırgun bende denerim ellerınıze sağlık

Funda dedi ki...

Tesekkur ederim ve su anda mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler :)

Yorum Gönder